DOBRODELNI POHOD IN PRIREDITEV »Korak zase – korak za Sladkorčke«

ČZS je v sodelovanju s Pediatrično kliniko, Kliničnim oddelkom za endokrinologijo, diabetes in bolezni presnove, ter Društvom za pomoč otrokom s presnovnimi motnjami organizirala vseslovenski dobrodelni pohod in prireditev »Korak zase – korak za Sladkorčke«, v pomoč sladkorčkom – otrokom s sladkorno boleznijo.

Na dobrodelnem pohodu, ki je potekal 12. septembra 2020, smo sodelovali tudi čebelarke in čebelarke ČD Kamnik. Na pot iz Kamnika smo se podali iz Kamnika in se priključili pohodnikom, ki so skupaj s predsednikom ČZS, g. Boštjanom Nočem, pohod pričeli iz Žirovnice. Pohodnikom iz Kamnika se je pridružil tudi župan Občine Kamnik g. Matej Slapar. Del poti je prehodila tudi ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec, ki se je pohodnikom pridružila v Homcu. Pot se je zaključila na Brdu, pri Čebelarskem centru Slovenije.

Na zaključnem dobrodelnem dogodku smo uživali v »potici velikanki«, brezplačnem »šmornu« in kavi z medom. Zabavali smo se ob cocktail showom z Radom Mulejem. Na stojnicah je bil organiziran sejem čebeljih pridelkov, domače obrti in lokalnih proizvajalcev. Za udeležence dogodka so organizirali »Srečkanje«, skupinsko praskanje novih srečk ČEBELARKA, ki jih je ČZS pripravila v sodelovanju z Loterijo Slovenije.

Več o prireditvi tudi na spletni strani ČZS: http://www.czs.si/objave_podrobno_czs/11086